При пореден провал на партиите да съставят правителство, да чакаме

...
 При пореден провал на партиите да съставят правителство, да чакаме
Коментари Харесай

Николай Василев: Ако партиите за пореден път няма да правят правителство по-добре да ходим на избори

 „ При следващ неуспех на партиите да сформират държавно управление, да чакаме пет месеца от едните избори до следващите последващи и в случай че тогава няма кабинет отново да чакаме следващ брой месеци това не е добре ”, сподели той.

 

„ Ще провалим за следващия бюджет или актуализация, ще се провалим за Шенген, след това ще се провалим за Еврозоната и по този начин може да се проваляме до безспир за всичко ”, бе безапелационен Василев. Той предизвести, че без постоянно държавно управление не можем да влезем в Еврозоната.

 

Василев би подкрепил десноцентриски блок, който да съставил държавно управление.

Нинова: Президентът не желае да спомага да има държавно управление

„ За мен бюджета за 2022 бе популистки и доста харчещ. Ако има нов бюджет за 2023 той няма да е по-малък от този за 2022, а ще бъде по-голям. Смятам, че бюджета би трябвало да е по-малък, по тази причина избирам остарелия ”, сподели той.

 

„ Прахосничеството в бюджета към този момент се случи и партиите, които го реализираха и го провокираха в този момент да се упражняват по какъв начин оттук-нататък, от сегашните галактически равнища с още десетки проценти считат да подвигат разноските демонстрира, че те нищо не схващат и нямат желание да ръководят ”, бе безапелационен политикът.

 

" Преди половин година на балкона на нашия офис сложихме " часовника на дълга ". Тогава дългът беше 32 милиарда лева, в този момент е 37-38 милиарда лева Нищо чудно идната година да е близо 50 млрд.лв., а в случай че ни ръководят по този метод, нищо чудно да стигне до 70 млрд.лв. ", сподели някогашния министър на стопанската система.

 

По негови думи всички разходи се финансират или с колосални задължения, или с налози, които може да бъдат удвоени. Ако ръководи Реформаторско държавно управление налозите няма да се трансформират, няма да има дефицити и задължения, само че защото това не се задава отсега нататък ще бъде по-лошо, съобщи той. Василев бе безапелационен, че от " злополуката през 1996 - 97 година България има най-голям растеж на приходи в Европа. "

 

" Доскорошната ръководеща партия се трансформира в партия, която разяснява единствено една тематика - нарастването на пенсиите. Това не ми звучи като партия, която желае да ръководи и да бъде първа политическа мощ. Не може с една тематика да се явяваш в политиката. А всичките други 100 целта, които не са решени? ", проучва той.

 

" До каквото се докосна някогашната ръководеща партия във всички сфери постоянно приключи по един и същи метод. И с меморандумът в енергетиката, и със " зърнената специфична интервенция ", където източихме милиард и нещо от енергетиката, с цел да купим зърно, най-после изхарчихме парите, само че отново не купихме зърно " " Защо на мрачно се подписва меморандум не е ясно. Инвестициите ги няма, меморандумът го няма ”, сподели той.

 

Василев счита, че новината, че " Лукойл Нефтохим " трансферира произвеждане и налози в България от 1 януари е позитивна. По негови думи това трябваше да се случи преди 10-15 години.  Според Николай Василев един от огромните цели би трябвало да бъде демографската рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР